Door onderzoek ben ik voorbereid op de toekomst.
vrijdag 01 september 2017

Groep 1-2A

Thea Kunst en Nancy Simons

Pietengym

Ook dit jaar was er natuurlijk Pietengym. In de gymzaal stond een heel ingewikkeld Pietenparcours klaar. Als je dit allemaal goed had gedaan, kreeg je het Pietendiploma! Het zijn in groep 1-2A allemaal kleine Pietjes, want iedereen heeft zijn diploma gehaald.

Kleuters versieren de boom

De kinderen van groep 1/2 A hebben de kerstboom van de klas helemaal alleen versierd. De juf heeft alleen de lampjes en de piek erin gedaan. Ze hebben de boom super mooi versierd.

Kerstdiner

Een impressie van het kerstdiner in groep 1-2A. Er was door de ouders heel erg veel lekker eten klaargemaakt. De kinderen en de juffen hebben genoten. Iedereen zag er ook heel mooi uit. Met echte baljurken en stoere pakken. Met een heuse modeshow werd het kerstdiner afgesloten. De kinderen liepen als echte mannequins.
Het was een top avond. Een avond om over te doen!

Thema Dokter

We maken zelf stethoscopen en medicijnen van klei en zand. In de blokkenhoek is een echt ziekenhuis gebouwd.
Bij de dokter zitten de mama's en papa's in de wachtkamer. Hun kind is ziek. De dokters onderzoeken poppen, dieren en echte kinderen. Zij schrijven de recepten uit , die de patienten ophalen bij de apotheek. De apotheek leest de recepten en plakt een etiquette op de medicijnen. We hebben ons ook gewogen en zijn nu bezig met een staaf diagram.

Boerderij

De kinderen van groep 1-2A moesten een probleem van de juf oplossen: Er liep een koe in haar tuin en zelfs in haar huis.
De oplossing was een boerderij in de klas maken. Zo gezegd, zo gedaan. Er werden hokken gemaakt en alle dieren kregen een plekje. De varkens kregen zelfs een modderbak. Er werd druk gemeten en goed overlegd en samengewerkt.

De kinderen maken ook hun eigen dierenboek. Ze zoeken plaatjes van de dieren. knippen deze weer uit en plakken ze op. Dan schrijven ze zelf de naam van het dier op de pagina.
Maar na een dag hard werken kwamen de kinderen weer op school. Tot onze verrassing waren alle dieren ontsnapt uit hun hokken. Behalve de koe, die stond netjes achter het hek.

De grote vraag was nu: Hoe kan dit?

Wordt vervolgd!

Vervolg op de boerderij

De leerlingen hebben hekken en deuren gemaakt, zodat de dieren niet meer weg kunnen lopen.
Andere leerlingen zijn poep aan het maken voor de boerderij. Fatimata heeft in boeken opgezocht wat alle dieren van de boerderij eten.
Zij heeft dit met behup van de woordwand opgeschreven en wat ze niet zelf kan schrijven heeft ze getekend.

Konijn op bezoek

We hebben een konijn geleend van de kinderboerderij. Hij was erg lief!
Amalia had zelfs iets lekkers voor hem gekocht. We vonden het allemaal jammer dat hij weer terug ging naar zijn vriendjes.
Maar gelukkig kunnen wij hem opzoeken op de kinderboerderij in het Zuiderpark.