Door onderzoek ben ik voorbereid op de toekomst.

Marie-Louise van Ruiten en Natasja Petersen

Rekentuin winnaar in groep 3

Egemen heeft al wel 2819 sommen gemaakt op Rekentuin! Hij verdient de beker van groep 3.
Kaan staat op de tweede plaats met 2677 sommen en Ilya met 2088 sommen op de derde plaats.
Knap hoor. Hard gewerkt!

Groep 3 naar het Museon

Donderdag 14 december gaan de leerlingen van groep 3 naar het Museon. Zij krijgen daar les over het gebit!

Kabouter Joep

In groep 3 werken de kinderen over kabouter Joep. De klas is omgetoverd in een kabouterbos en zij leren heel veel over kabouters, bos en snoep. Er is zelfs een snoepwinkel in de klas. Kabouter Joep is namelijk dol op snoep.

Bezoek aan het Museon

Groep 3 was donderdag 14 december naar het Museon voor de les "Laat je tanden zien".
Want in de klas kunnen we nog steeds in de snoepwinkel snoepjes kopen, maar dat is natuurlijk niet zo goed voor je tanden. En dus hebben we goed gekeken naar onze tanden en kiezen, geleerd hoe je goed moet poetsen en waarom we onze tanden wisselen.

We hebben ook de gebitten van dieren onderzocht. Vleeseters hebben scherpe gladde tanden en planteneters hebben tanden en kiezen met ribbels; alleseters hebben allebei.

Het was heel interessant en hebben er veel van geleerd!

Rekentuin en taalzee

In groep 3 hebben de kinderen deze  periode weer veel geoefend op Rekentuin en Taalzee. De drie kampioenen die de meeste sommen gemaakt hebben zijn; Egemen, Kaan en Bartosz. Knap hoor!

Proosten op het nieuwe jaar

8 januari zijn we na 2 heerlijke vakantieweken weer gestart. Zoals ieder jaar proosten wij met de leerlingen en ouders op een super mooi nieuw jaar!

Winter op de Noordpool

Het thema in groep 3 is "Winter op de Noordpool". In de klas is een hoek omgetoverd tot Noordpool, met ijsschotsen, ijsberen een iglo en nog veel meer. De kinderen bouwen zelf een iglo met suikerklontjes en lopen in berenvellen rond. Zij leren ontzettend veel over dit thema.

Meer foto's in het fotoalbum.