Echte activiteiten
Door echte activiteiten is leren betekenisvol.

Tanja Stevens en Jane Mooijenkind

Onze vulkanen van klei

Wij, groep 7 hebben vulkanen laten uitbarsten. Tijdens thematijd hebben we veel geleerd over echte vulkanen en onderzoek gedaan naar de vorm.
In het technieklokaal hebben we ze nagemaakt van klei en deze modellen laten uitbarsten met azijn, afwasmiddel, kleurstoffen en soda.

Door Gorkem en Fabian

Het Haags Historisch museum

Wij groep 7 zijn 15 december naar het Haags Historisch museum geweest.
We gingen daar naar verschillende kamers. In de “salon” zagen we een filmpje over allemaal Haagse helden, ook helden die beroemd zijn over de hele wereld. Die helden hebben nog steeds standbeelden in Nederland. In de eerste ruimte van het museum kregen we informatie over de historische link tussen ooievaars en Den Haag. In de tweede ruimte zagen we allemaal schilderijen van helden, zoals Johan de Witt, Willem van Oranje, Koning Willem-Alexander, Koningin Wilhelmina. In de derde ruimte hadden we geleerd over “steno” een soort geheime taal. Op zolder hadden we een grote puzzel van Koning Willem Alexander en zijn familie gemaakt. Na het museum gingen we buiten kijken naar het standbeeld van Willem van Oranje.
Het was een hele leuke ochtend, we hebben allemaal genoten van het museum en we hebben veel geleerd.

Geschreven door Gorkem en Umran en met de hulp van juf Bo.

Kan mijn bouwwerk een aardbeving doorstaan?

Groep 7 heeft vandaag met juf Bo een Challenge gedaan: bouw een huis dat een aardbeving kan doorstaan!
Elk groepje kreeg ander materiaal en moest goed samenwerken om een stevige constructie te bedenken. Hier zie je de kinderen bouwen. Door de tafel te wiebelen, simuleerden ze een aarbeving. Sommige constructies bleven heel, andere bouwwerken gingen kapot.

Studenten uit Texas

Paige en Katie zijn studenten uit Texas. Zij zitten in hun laatste jaar van de lerarenopleiding. Zij zijn 3 weken te gast op de Gelderlandschool.....Welkom!
Vandaag hebben zij in het Engels rekenen uitgelegd. Groep 7 vond het heel leerzaam om tegelijkertijd Engels en rekenen te oefenen. Het harde werken van de dag werd beloond want in de middag was er tijd voor typisch Nederlandse stroopwafels en het spel Weerwolven, waar Paige en Katie ook aan mee deden.

Haring eten met de studenten uit Texas

Natuurlijk moesten de studenten uit Texas ook een haring happen! Met z'n allen naar de viswinkel en happen maar. Of de studenten het echt lekker vonden?

De Grote Rekendag

De Grote Rekendag 2018 ging over pakhuizen en was heel leuk. We hebben hele leuke slogans bedacht en gehoord. Zoals "je kunt op ons rekenen" van groep 7 en "je hersenen zijn een pakhuis vol informatie". Daarna hebben we onderzoeksvragen bedacht over verhuisdozen.We hebben veel ontdekt, het was heel leerzaam.
- Wist je dat karton voor 85% bestaat uit gerecycled papier en de rest uit houtrestjes?
- Wist je dat de grootste verhuisdoos ter wereld in New York stond en 249 x 11 meter was?
- Wist je dat we een verhuisdoos hebben gemaakt met vakjes en bubbeltjes plastic waarin glas veiig kan worden vervoerd! Door Umran.

De onderstaande foto is van Alex, hij is een stripverhaal aan het tekenen van de grote rekendag. Dit is de eerste afbeelding!

Hefboomprincipe

Hoeveel kinderen zijn er nodig om een kind omhoog te krijgen?

Buiten rekenen

Even weg uit de warme klas. Rekenen kan ook prima buiten!